Mainos: Jr-Hobby

Mainos: JR-Hobby

1.6 | Kisakalenteri


Päävalikko
Sähköautot
Polttisautot
Kilpailut
Vapaa keskustelu
Ilmoitukset


WMhost
CDon.com
gsm.fi
Keltsi
Motopalsta
SmartIT
Venepalsta
Vertaa.fi


WasaCross!


Sivukartta
Palaute

Mitä rc-autot ovat?

Lajiesittely:
Lyhyesti - Pienoisautoilu pähkinänkuoressa
Kisaopas - Opas kisaamiseen
Luokat - Tarkemmin pienoisautoiluluokista
Faq - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Yhteystiedot:
Seurat - Lista seuroista (AKK 2002)
Radat - Pienoisautoiluradat (AKK 2002)

Kalusto:
Säätäminen - Vinkkejä auton käyttäytymiseen
Autot - Lista hyvistä harrastusvälineistä
Sähköt - Tietoa sähköautokalustosta

Muuta:
Lehdet - Lajiin liittyvä perinteinen media
Lataa - Taustakuvia
Pelit - Rc-autoilusta tehtyjä pelejäMitä on rc-autoilu?

Rc-autot ovat pienennöksiä oikeista autoista ja niitä ohjataan radio-ohjaus laitteella. Rc onkin lyhennys sanoista "radio control". Rc-autoja on monessa eri mittakkaavassa. Luokkia on 1:12, 1:10, 1:8 ja 1:5 eli 1:12 on 12 osa esikuvansa autosta ja niin eteenpäin. Rc-autoja ei pidä sekoittaa mihinkään Nikkoihin. Nikot ovat leikkikaluja, rc-autot autourheilu harrastus. Rc-autoilu ei suomessa ole kovinkaan suosittua, mutta Jenkeissä ja Japanissa harrastaja määrät ovat valtavia.


Kuinka kovaa ne kulkee?

Tämä on yleisin ja ensimmäinen kysymys, jota ihmiset kysyvät kun näkevät rc-auton. Kysymykseen on vähän vaikea sanoa suoraa vastausta. Rc-autot voidaan jakaa poltto- ja sähkömoottori autoihin. Nopeuteen vaikuttavat monet osatekijät kuten auto, moottori ja välitys. Sähkömoottorikäyttöinen rc-auto kulkee kisatilanteissa n.60km/h ja polttomoottoriautot n.100km/h. Nopeuden saa kuitenkin virittämällä menemään vaikka yli 200km/h. 60km/h nopeus on todella kova 1,5kg painavalle autolle, jota ohjataan kauempaa.


Mitä maksaa?

Kunnolliset rc-autot maksavat yli 250 euroa. Vinkki: säästyt paljolta kun ostat heti kunnon rc-auton. Lisäksi tarvitaan radio-ohjaus laitteet, akku(ja), laturi, nopeudensäädin. Koko paketin voi saada n.500 eurolla. Eri luokkien autot maksavat eri hintoja. Eri luokkien autojen valmistajat ja kauppiaat löydät täältä. Käytetyn paketin voi saada tietysti vieläkin halvemmalla.  Kauppojen linkkejä niihin löydät täältä. Listan suomessa myytävistä kunnon rc-autoista löydät täältä


Missä harrastaa?

Harrastuspaikkoja on melko monessa hiemankin isommassa kaupungissa. Seuroista löydät listan täältä. Ratojakin on lähes joka kerholla jonkunlainen. Niiden lista löytyy täältä. Ratoja on kolme eri päätyyppiä matto- asfaltti- ja crossiratoja.


Onko kisoja?

Kisoja on vuodessa n.20-30. Suurinosa kisoista on touring-autoille niiden suuren harrastajamäärän takia. Touring-autoilu on nykyään "muotilaji". Touring-autot ovat toki hyvä luokka kisaamiseen monessa suhteessa, mutta myös muita luokkia on. Kisoista on lista täällä.


 Copyright © 1998-2004 Rc-netti