Mainos: Jr-Hobby

Mainos: JR-Hobby

1.6 | Kisakalenteri


Päävalikko
Sähköautot
Polttisautot
Kilpailut
Vapaa keskustelu
Ilmoitukset


WMhost
CDon.com
gsm.fi
Keltsi
Motopalsta
SmartIT
Venepalsta
Vertaa.fi


WasaCross!


Sivukartta
Palaute

Faq - usein kysytyt kysymykset. Sähköpostilla on tullut paljon kysymyksiä rc-autoista. Nyt Rc-nettiin tulee uusi alue kysymyksiä varten. Täällä pyritään vastaamaan kysyttyihin kysymyksiin. Kysymyksiä saa laittaa faq@rcnetti.cjb.net tai vieraskirjaan. Kysymyksiin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaisesti. Kaikki tiedot ja taidotjaetaan kysyjille.

Mikä auto sopii aloittelijalle?
Kannatan käytettynä pakettina ostettua sähkötakavetocrossaria. Käytetyn paketin onnistuu saamaan usein melko halvalla esim. vanhalta harrastajalta. Katso autot sivu.

Paljon rc-autot maksaa?
Katso yleistä sivu.

Miten sähkölaitteet sijoitetaan?
Useimmiten Rc-auton ohjeissa lukee miten ne sijoitetaan. Johtojen laittaminenkin on helppoa. Akuista johdot menevät säätimeen ja sitä kautta nopariin. Nämäkin lukevat käyttöohjeissa. Noparista ja servosta lähtee samanlainen kolmen ohuen johdon paketti. Servo menee vastarin ykkös kohtaan. Nopari kakkos kohtaan jos kyseessä on polttis kaasuservo tulee kakkoskohtaan. Vastarin akut tulevat B/C kohtaan (ylimpänä). Sähkiksissä sitä ei yleensä käytetä, koska virta tulee noparista.

Miten eroon radiohäiriöistä?
Ensinnäkin katso, että lähettimessäsi on virtaa, jos erilliset vastari akut tarkista myös ne. Pidä vastari kaukana moottorista ja käytä teippiä tärinän vaimentamiseen. Joskus vastarin kyljelleen kääntäminen auttaa. Katso, että kiteet ovat kunnossa ja oikein asennettu. Voit kokeilla vaihtaa ne. Servo on myös arka tärinälle kokeile vaimentaa sitä. Tarkista johdotus. Ei johto "härdelleitä". Pidä vastarin johdot kaukana moottorista ja akuista. Katso, ettei antenni johto ole katkennut/poikki. Puhdista moottori. Katso ovatko mahd. häiriönpoistajat paikallaan. Puhdista myös vastari VAROVASTI. Näillä pitäisi häiriöt poistua. Jos ei mikään auta elektroniikassa saattaa olla vikaa.

Sähkö vai polttis?
Suosittelisin ostamaan ensimmäiseksi autoksi sähkistä sen helppouden takia. Takaveto on myös helpompi huoltaa kuin neliveto. Polttiksellakin voi toki aloittaa, mutta se on vaikeampaa.

Kannattaako auto ostaa käytettynä?
Kannattaa. Käytetyn paketin onnistuu saamaan usein melko halvalla esim. vanhalta harrastajalta. Uusi autokaan ei ole huono vaihtoehto, mutta käytettynä saat autoon usein paljon harrastamiseen liittyvää tavaraa. Pelkkä auto ilman muita laitteita onkin sitten eri asia.

Miten voi aloittaa rc-autoilun?
Mene ensin tutustumaan läheisen seuran toimintaan ja kysele harrastajilta kaikkea. He neuvovat sinua varmasti mielellään, jotta pääset alkuun.

Kannattaako liittyä seuraan?
Kannatta ehdottomasti! Siellä saa uusia ajo-kavereita, joiden kanssa on mukava ajaa paikallisella radalla. On n. 100* hauskempi ajaa kavereitten kanssa kuin yksin. Suosittelen.

Miten löydän lähimmän seuran?
Katso seurat sivu. Copyright © 1998-2004 Rc-netti